Champagne Cake
Sursa Champagne cake
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am vanzolit o noapte intreaga avand in minte ideea unui tort cu sampanie pentru aniversarea casatoriei noastre. Dupa ce m-am trezit am cautat repede informatii pe net si am descoperit ca ideea e mai veche. Mi-a placut mult si am considerat ca este potrivit pentru aceasta ocazie asa ca l-am facut in stilul meu.
Blat
6 oua
370 g zahar tos
452 g faina
10 g praf de copt
60 g unt
250 ml sampanie
2 lgt esenta de vanilie
Crema
200 ml frisca vegetala
1 rodie
Champagne Buttercream
550 g zahar pudra
4 lgt amidon din porumb
3 pic colorant alimentar (eu am folosit galben)
100 ml sampanie
35 ml lapte
........
Sampanie
Blat
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul.
3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam.
4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului.
5. Luam cateva linguri de albusuri si le incorporam in galbenusuri cu ajutorul unei spatule. Incorporam mai apoi toata compozitia de albusuri in galbenusuri.
6. Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut 27x38 cm) si introduceti in cuptorul incalzit in prealabil 5 minute la 220°C, apoi reducem temperatura la 180-190°C pana cand trece testul scobitorii si la suprafata este putin rumen (la mine a durat aproape 60 min pe raftul din mijloc al cuptorului).
Nota!
Puteti sa coaceti blatul in forma rotunda sau in orice alt tip de forma.
Crema
Batem frisca paana cand capata consistenta.
Curatam rodia.
Champagne buttercream
1. Mixam untul cu zaharul pudra si cu amidonul.
2. Adaugam putin cate putin in compozitie laptele si sampania.
3. La final adaugam colorantul alimentar (puteti folsi orice culoare doriti) si mixam.
2. Pe masura ce asamblam tortul ungem fiecare felie cu putina sampanie, lasam sa absoarba 2-3 minute, punem apoi frisca si rodie si continuam asa pana cand terminam feliile (eu am avut 4 felii).
3. Imbracam tortul intr-un strat fin de crema de unt necolorata si dam la frigider 30-50 min.
4. Scoatem tortul de la frigider si-l ornam cu restul de crema de unt si rodie.
5. Introducem la frigider si asteptam cateva zile :)) daca mai avem rabdare. La mine a stat 3 zile in frigider pentru ca n-a fost acasa sotul si nu puteam sa sarbatoresc singura :P
Nota!
1. Crema de unt mi s-a parut putin cam grasa si cred ca ar fi bine sa puneti doar jumatate din cantitatea de unt.
2. Colorantul alimentar este optional.
........
Sampanie
Cum procedam
Blat
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul.
3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam.
4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului.
5. Luam cateva linguri de albusuri si le incorporam in galbenusuri cu ajutorul unei spatule. Incorporam mai apoi toata compozitia de albusuri in galbenusuri.
6. Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut 27x38 cm) si introduceti in cuptorul incalzit in prealabil 5 minute la 220°C, apoi reducem temperatura la 180-190°C pana cand trece testul scobitorii si la suprafata este putin rumen (la mine a durat aproape 60 min pe raftul din mijloc al cuptorului).
Nota!
Puteti sa coaceti blatul in forma rotunda sau in orice alt tip de forma.
Crema
Batem frisca paana cand capata consistenta.
Curatam rodia.
Champagne buttercream
1. Mixam untul cu zaharul pudra si cu amidonul.
2. Adaugam putin cate putin in compozitie laptele si sampania.
3. La final adaugam colorantul alimentar (puteti folsi orice culoare doriti) si mixam.
Asamblare:
1. Taiem blatul dupa ce s-a racit il taiem cu ajutorul unei forme (20 cm diametru).2. Pe masura ce asamblam tortul ungem fiecare felie cu putina sampanie, lasam sa absoarba 2-3 minute, punem apoi frisca si rodie si continuam asa pana cand terminam feliile (eu am avut 4 felii).
3. Imbracam tortul intr-un strat fin de crema de unt necolorata si dam la frigider 30-50 min.
4. Scoatem tortul de la frigider si-l ornam cu restul de crema de unt si rodie.
5. Introducem la frigider si asteptam cateva zile :)) daca mai avem rabdare. La mine a stat 3 zile in frigider pentru ca n-a fost acasa sotul si nu puteam sa sarbatoresc singura :P
Nota!
1. Crema de unt mi s-a parut putin cam grasa si cred ca ar fi bine sa puneti doar jumatate din cantitatea de unt.
2. Colorantul alimentar este optional.