contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Challah- Paine Cu Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



'Nu stiu altii cum sunt' , dar eu cand vedeam cate-o impletitura din 6 snururi parca zaream un balaur si-mi spuneam ''obisnuieste-te cu gandul ca asa ceva nu-ti iese'' :))
Si cum niciodata e un cuvant pe care-l tot imping in afara vocabularului meu :), am bifat cu succes si impletitura din 6 si o sa vedeti ca e chiar foarte simplu de executat.
Pentru prima oara, tineti aproape de monitor :) si urmariti clipul acesta iar dupa ce-ati prins metoda veti vedea ca este simpla si rezultatul cat se poate de frumusel.
Aluatul pentru challah este vartos ( musai! altfel nu-si pastreaza forma frumoasa la copt) si cu toate acestea iese o paine pufoasa, o nebunie sub forma de friganele sau in orice tip de sandwich va place.
Ingrediente:

2 lingurite de drojdie uscata instant + 600g faina pt paine + 125-150ml apa calduta + 2 oua mari+ 60ml ulei + 60ml miere+ 1,5 lingurite sare

Pentru uns:
1 galbenus + 1 lingura de apa
Pt presarat, optional: seminte de susan ori mac
- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste
- se adauga ouale, mierea, sarea apoi treptat faina
- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)
- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul
Taina: incalziti cuptorul la 170F, stingeti-l, lasati-l 10 minute sa se recoreasca usor si puneti bolul cu aluat in cuptor. Ati creat astfel un loc caldut si ferit de curentii de aer.
- aluatul dospit se imparte in 6 parti egale
- fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi de 3-5mm grosime si se ruleaza ca in imagine
- din aluatul rulat astfel formam un snur, video clipul arata foarte clar cum se procedeaza
- procedam la fel de alte 5 ori
- snururile se prind la capat cu o greutate (conserva, sucitor etc) si se incepe impletirea
- lucram mereu cu cele 2 snururi care sunt in margine
- mai departe las clipul sa va ghideze, e mult mai simplu decat 'transmite' imaginea cu rezultatul final. Zau! :)



- se lasa la dospit sub folie de plastic si stergar, asezate delicat pe paine,aproximativ o ora sau pana volumul este de cel putin 1,5 ori mai mare
- se unge cu galbenusul amestecat cu apa, se presara eventual cu mac/susan si se da la cuptorul incins in prealabil la 350F, pt 35-40 sau pana aveti in cuptor o paine aurie
- se lasa pe gratar la racorit.

O sectiune pufoasa.

Pentru friganele:
- 4-5 felii de paine, 150-200ml lapte, 2 oua batute, faina.
- laptele il puteti aroma cu extract de vanilie daca mancati friganelele cu ceva dulce, daca nu, laptele se lasa simplu
- se trece fiecare felie de paine prin lapte -> faina-> ou
- se prajeste intr-o tigaie, in putin ulei si eventual unt, temperatura medie, pana se rumenesc frumos.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com