contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cel Mai Simplu Tort Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Odata cu primele raze de soare primavaratic am simtit nevoia sa fac ceva bun si fresh :) si m-am gandit la cel mai fresh ingredient... portocalele.

Ingrediente:
6 portocale potrivite
250 ml lapte (pentru crema)
1 punga piscoturi (aprox. 30 buc)
1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)
1 pliculet zahar vanilat (pentru crema)
zeama unei portocale stoarse pentru insiropare
Timp de preparare:
25-30 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Feliile de portocale se taie rondele, se prepara crema conform indicatiilor de pe ambalaj si se incepe pregatirea tortului.

Se ia un bol adanc si se incepe ornarea tortului, prin tapetarea bolului cu feliile de portocale. Se aseaza primul rand de piscoturi pe intreaga suprafata, se insiropreaza cu o parte din zeama de portocala stoarsa, se intinde crema si se pune primul rand de felii de portocale. Apoi din nou piscoturi, sirop, crema, felii de portocale.

Se continua cu asezarea straturilor pana se ajunge cu straturile la acelasi nivel cu marginile bolului. Se ia un platou / o farfurie cu diametrul mai mare decat al bolului si se fixeaza deasupra si se introduce la frigider pentru cel putin 15 minute. Cand se scoate de la rece, cu platoul inca deasupra, se prinde bine bolul cu amandoua mainile si se intoarce, astfel incat tortul nostru cu portocale ramane pe platou asemeni unui urias bulgare portocaliu.
Mod de servire:
Se recomanda ca atare sau cu sampanie de fructe tinuta la rece ;)
Tips:
Portocalele mici/potrivite au stabilitate mai mare dupa ce intoarceti tortul pe platou si nu risca sa alunece imediat.
Stiati ca...
100 gr de portocale contin 87.6% apa si cantitati importante de vitamine: vitamina C 30 mg
, calciu 26 mg, fosfor 20 mg, fier 0.3 mg.
Spor si Bon appétit ;)



Articol recomandat de inventiiculinare.blogspot.com