contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 S-a nascut in Siria, a crescut in Palestina si a revolutionat Romania. Raed Arafat a pornit serviciul SMURD cu un Opel Kadett caruia i s-au atasat niste girofaruri si o sirena, o camera de patru metri patrati, cateva echipamente de mana a doua si cu banii primiti mostenire de la tatal 
sau.
Pasiunea pentru medicina s-a manifestat de la o varsta frageda. La 14 ani, Raed creeaza, in orasul Nablus, o echipa de prim ajutor formata din colegii de clasa pe care o instruieste si o coordoneaza.
Arafat spune despre el ca este: “Un nebun care crede in ce face si care si-a facut din munca un stil de viata, care este intr-adevar o nebunie, pentru ca foarte putina lume face din munca un stil de viata.”
Raed Arafat a venit sa studieze medicina in Romania din pura intamplare: a fost prima tara, dintre cele in care isi depusese dosarul, care l-a acceptat la studii medicale.
A inceput studiile la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj. Perioada studentiei nu a fost usoara: desi platea pentru studii, ca orice student strain, era supus regimului de economii la sange pe care-l aveau colegii romani.
Dupa ce a terminat facultatea, chiar in anul Revolutiei, s-a hotarat sa ramana in Romania, la specializare. Atunci a inceput sa se contureze un vis: Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. Adica SMURD.
A urmat o constructie consecventa, munca acerba si o implicare totala. S-au mobilizat studentii si cadrele medicale, s-a instaurat voluntariatul in serviciul de urgenta, iar structuri de stat diferite au ajuns sa coopereze. Raed Arafat a lucrat 8 ani ca voluntar la serviciul pe care l-a infiintat.
“Opt ani am muncit pe banii mei, mosteniti de la tata, pentru ca am vrut s-o fac. Este foarte greu sa dau explicatii de ce. Asta e. Nu exista de ce, asta am vrut sa fac, am facut-o si nu-mi pare rau. Am gasit oamenii, spitalele, organizatiile din opt tari care ne-au ajutat”, declara Raed pentru Avantaje.
In noaptea de 31 decembrie 2005, cu cateva minute inainte de noul an 2006, pe scena amplasata in fata Teatrului National, Raed Arafat este decorat de Traian Basescu cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Ofiter, pentru eforturile depuse in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani.
Seful SMURD nu este casatorit. Spune ca unei familii trebuie sa ii dedici timp. Timp pe care el nu il are.  


 Cel putin in Tirgu Mures este cel mai iubit dintre pamanteni, dovada, manifestarile de simpatie din partea tuturor romanilor. Pe buna dreptate, pentru ca Raed Arafat merita toata simpatia si recunostinta din partea noastra a tuturor, pentru tot ce a facut pentru medicina de urgenta din Tirgu Mures si din intreaga tara.
Din pacate....cand te bagi in troaca, te mananca porci. Si cam asta i s-a intamplat si lui.