Ceatal La Grill (gratar) Cu Sos Alb
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Mod de preparare:
Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui "innebuneste" toti turistii vara pe litoral...
Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.
Dupa ce s-au scurs am insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si i-am introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti...
Pentru sos am amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici...Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea..
Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos...
Vi-l recomand cu drag...