Ceapa Conservata In Otet Alb
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am dat cu povestile si am uitat sa va precizez unde am vazut bunatatea asta... Pai la Adina Magda aka CatKitchen!
Inca nu le-am gustat... dar le mai las putin si ma pun pe ele!! :)
Ingrediente:
600 g ceapa mica
300 ml otet de vin alb
150 ml apa
40 g zahar
10 g sare de mare
10 boabe piper
1 foaie dafin
3 frunze busuioc proaspat
Am pus cca 2 litri apa la fiert, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus
ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu
totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am
taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus
cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet.
Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de
dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in
cateva clocote.
Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am
turnat lichidul cald.
Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am
inchis borcanele si le-am depozitat in camara.
In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o
lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..
Multumesc Adina pentru reteta!!