contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceapa Conservata In Otet Alb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand poftesc eu la frumusetea asta de ceapa... Sa tot fie un an... Din pacate, fie am uitat, fie n-am gasit ceapa mica. Asta pana acum, cand din cauza secetei, in gradina soacrei mele o parte din ceapa a fost destul de mica... dar suficienta pentru ceea ce-mi trebuia mie. 
M-am dat cu povestile si am uitat sa va precizez unde am vazut bunatatea asta... Pai la Adina Magda aka CatKitchen! 
Inca nu le-am gustat... dar le mai las putin si ma pun pe ele!! :)




Ingrediente:
600 g ceapa mica
300 ml otet de vin alb
150 ml apa
40 g zahar
10 g sare de mare
10 boabe piper
1 foaie dafin
3 frunze busuioc proaspat

Am pus cca 2 litri apa la fiert, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. 
Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. 
Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. 
Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.
In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..
Multumesc Adina pentru reteta!!