Ceai De Catina
articol scris de truedelights blog
Pentru a obtine ceaiul de catina,
punem fructele la uscat si apoi
le macinam cu rasnita de cafea.
De asemenea, ceaiul se poate obtine
si din pulpa ramasa de la fructele
folosite la siropul de catina.
Pudra obtinuta se pastreaza
in borcane inchise.
Pulpa si fructele de catina se pun la uscat
in loc cald si ferit de umezeala.
Nu se usuca direct in soare.
Se pot usca si in cuptorul fierbinte
al aragazului, cu focul oprit.
Asezate pe o tava ,se lasa in cuptor
pana cand acesta se raceste.
Se scot, se incinge din nou cuptorul
si se introduce din nou tava .
Se repeta operatiunea de mai multe ori
pana cand fructele se stafidesc
si se usuca bine.
Pentru informatii despre catina , proprietatile ei si ce putem obtine din ea puteti
cititi in celelalte posturi ale mele :
Dulceata de catina si Sirop de catina.
CEAIUL DE CATINA SE OBTINE ASTFEL :
O lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita.
Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.
Pentru o aroma si mai deosebita se pot adauga feliute de lamaie.
Este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu succes, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.