Ceafa La Cuptor Cu Prune Uscate
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sa incercam sa intelegem ca aceasta sarbatoare nu este o perioada sau un sezon ci o stare de spirit ; ne invata sa pretuim pacea,bunavointa si sa oferim,din plin,compasiune.
Ingrediente :
2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
300 g prune afumate
2 mere
200 ml vin alb
50 ml ulei de masline
50 g unt
condiment pentru porc
sare si piper
Mod de preparare:
Merele se curata si se taie cubulete.
Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam ,iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa(eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).
Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline,dupa care deglasam cu vin alb.Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata impreuna cu sos si fructe din tava.
O friptura exceptionala !:)
Pofta buna !
Sarbatori fericite !