Ceafa De Porc La Tigaie Cu Ciuperci
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 4 felii ceafa de porc;
- 10 ciuperci champignon;
- 5 felii lamaie;
- 200 gr. iaurt;
- 4 catei usturoi;
- verdeata, sare, piper.
Am condimentat ceafa de porc cu sare, piper, boia iute, cimbru si le-am lasat la macerat aproximativ 3 ore. Nu am putut sa le las peste noapte pentru ca am fi murit de foame :D
Am incins tigaia de teflon si am adaugat ceafa de porc condimentata in tigaie. Am lasat 5 minute pe o parte si 5 minute pe alta parte.
Am scos ceafa de porc pe o farfurie. In tigaia in care am pregatit carnea am pus ciupercile taiate felii. Focul pentru ciuperci trebuie sa fie mai mare ca sa nu-si lase apa, ci doar sa se rumeneasca. In plus au preluat si din sosul pe care carnea si l-a lasat in tigaie.
Am scos ciupercile si le-am pus langa ceafa de porc, pe pat de felii de lamaie.
Pentru carne am pregatit si un sos din iaurt facut la tara, la Nucsoara cu usturoi pisat. Am turnat din acest sos peste ceafa de porc trasa la tigaie.