Ceafa De Porc La Gratar
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Ieri am scos din congelator cele 2 bucati de ceafa pe care le mai aveam (a nu se intelege ca nu mai am carne:))) si ma gandeam sa ii fac sotului meu o friptura.
Dar, tot cautand retete, am gasit la Amalia, o reteta pentru ceafa de porc la gratar si nu am mai stat pe ganduri.
Ingrediente: ceafa de porc cu os sau fara os (eu am avut o bucata cu os, una fara os), sare, piper, ingrediente pentru carne de porc, mustar, busuioc, rozmarin,putin ulei de masline.
Cum am procedat?
Am batut carnea.
Am pregatit un sos din ingredientele de mai sus. Eu am uitat de zeama de lamaie pe care Amalia a folosit-o. Data viitoare:)
Am uns gratarul cu putina grasime si am prajit carnea putin pe ambele parti.
Am luat fiecare bucata de carne, am uns-o cu acel amestec si am pus-o din nou pe gratar.
A iesit divin, foarte suculenta, deloc uscata!
Ii multumesc Amaliei pentru aceasta reteta.