Ceafa De Porc In Sos De Smantana
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este luni... o zi foarte grea dupa un weekend petrecut la munte... intre partie si urcat pe munte (ok, pe jos.. pe soseaua inzapezita... vre-o 6 km!)!!! Si ptr ca am considerat ca nu am facut suficienta miscare.. azi am mai fost si la sala! Si cu asta am incheiat capitolul "chin ptr silueta". Acum sa trecem la "pacate ptr silueta" :))) Azi o ceafa de porc... numai buna sa se depuna!!!
Ingrediente:
6
bucati ceafa
sare
piper
1
lingurita boia iute
100
ml smantana
ulei
ptr prajit
marar
patrunjel
Cand
carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se
caleasca pe ambele parti.
Am scos carnea, iar in uleiul incins am incorporat o
lingurita de boia iute. Am adaugat din nou carnea, si am pus si o cescuta de
apa. Am lasat sa fiarba cca 15 minute.
Smantana am amesteca-o cu zeama de la
carne, crescandu-i temperatura.
Am incorporat smantana si am mai lasat sa dea
in cateva clocote. Am presarat marar si patrunjel tocat si am oprit focul.
Am
servit fripturica cu piure si gogosari murati.
Pofta mare va doresc!!