Ceafa De Porc In Aluat Cu Lapte Batut
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adica un fel de snitele, cum experimentul a fost unul reusit o sa il impartasim.
Dar mai intai (logic ca trebuie sa bruiem cu ceva), ca sa intru in randul lumii, mi-am facut un selfie.
Revenind la reteta noastra, nu am sa reiau ce v-am povestit de atatea ori si vorbim numai despre aluat. M-am ocupat de porcul ala tare ca piatra, iute ca sageata, l-am lasat la rece cam trei zile si, bineinteles, a devenit comestibil, l-am taiat fasii si l-am dat prin faina cu sare.
Iaca o sa ma repet, in rest e ca la aluatul de clatite, doar condimentele le alegeti dupa chef, adica in faina ramasa se pune ou (sau oua, depinde de cantitate) si se amesteca pana devine compozitia ca o vopsea lavabila lasata fara capac.
Se pun condimente dupa chef si apoi se subtiaza. Eu am pus un amestec tandoori (gasiti pe gogu ce contine), ardei iute si am subtiat cu lapte batut, ca sa faca bule, am pus un varf de cutit de bicarbonat (care, fireste, in reactie cu acidul, dar stiti voi ce face).
Daca tot ocup netul degeaba, va spun ca amestecul e demential si ca gust si ca miros si ca aspect. Dar se preteaza la foc iute, la foc mic absoarbe ulei, deci taiati fasiute subtiri de carne sau faceti snitele subtiri, avantajul e ca totul se termina foaaarte repede.
Si gustarica (niste sos din ala thai, maioneza cu usturoi, muraciuni, ceac pac).
Pentru cei veniti mai cu pluta pe siret, detaliez nitelus, deci rezumat: se da carnea prin faina cu sare, se scoate, in faina ramasa se pun oua cat sa se formeze un aluat cleios, se pun condimente dupa chef, se subtiaza cu lapte batut. Fasiile de carne se dau prin aluat si se prajesc la foc iute. Amin.
Si rororo, fireste.