Ceafa De Porc Cu Cartofi La Cuptor In Sos De Mustar
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Delicioasa...atat va pot spune ;)
Ingrediente:
2 bucati cat o palma de ceafa de porc
500 gr. cartofi noi
2 gogosari mari
Sos pentru cartofi:
2 linguri mustar bavarez cu bobe intregi
1 lingurita miere
1 lingurita de otet balsamic
1 lingura sos de soia
50 gr. unt
1/2 lingurita boia iute ( optional )
1/2 lingurita rozmarin uscat sau proaspat
sare dupa gust
Sos pentru marinat carnea:
6 linguri ulei de masline extravergin
2 linguri mustar bavarez cu boabe intregi
1 lingurita miere
1 lingura sos soia
1 lingura de otet balsamic
4 catei de usturoi pisat
1 lingura de ghimbir proaspat ras
1/2 lingurita de rozmarin uscat sau proaspat
2 linguri maioneza
sare dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se marineaza in sos cel putin 1 ora, cel mai bine peste noapte si se coace deasupra tavii cu cartofi, o imbracati pe acul pentru gril al cuptorului, daca aveti modelul pentru gril sau o puneti pe grilajul cuptorului, iar sub el tava cu cartofii in care se va scurge sucul de pe carnita.
Catofii nu-i curatati de coaja, profitati de vitaminele lor care se afla in coaja si direct sub ea, ii spalati bine si ii taiati in patru sau in jumatate daca e cazul, taiati si gogosarii felii mari si scaldati legumele in minunatul sos de mustar.
Coaceti legumele intr-un vas de yena uns cu unt.
Toata bunaciunea asta se pune in cuptor si se coace la foc iute timp de 50 de minute, in dependenta de cuptor se poate face focul mai mic.
Pofta buna :D !