Ceafa De Porc Cu Carnati La Gratar
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ceafa de porc
carnati gratar
sare
cimbru
ulei
Ceafa de porc am pregatit-o cu 2 zile inainte si am lasat-o la macerat. Am presarat-o cu sare, cimbru si ulei.
Am pus-o toata intr-un catron acoperita la frigider. Dupa 2 zile am fript-o pe gratar. Am facut un jar din lemn de fag, am curatat gratarul cu o perie de sarma, am pus ceafa (nu am mai uns cu sunca gratarul pentru ca friptura avea destul ulei), am fript-o pe ambele parti bine (nu ne place in sange).
Cand am terminat friptura am pus carnatii pe care i-am prajit pe ambele parti.
Friptura si carnatii i-am pus in vase diferite cand le-am luat de pe foc pentru a nu-si schimba gustul. Friptura tinuta asa la macerat iese moale si usor de taiat.