Cea Mai Simpla Inghetata: Inghetata De Banane
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Nu sunt deloc amatoare de inghetata. Si asta pentru ca nu am gasit una care sa imi placa pe deplin. Pana ieri… cand am preparat cea mai cremoasa, fina, aromata, sanatoasa, ieftina si gustoasa inghetata din lume! Fara exagerari. Este cu atat mai spectaculoasa cu cat este preparata dintr-un singur ingredient: banana.
Da, ceea ce vedeti in aceste poze reprezinta doar banane, acompaniate de un topping minunat: caramel din nuci braziliene. Plus hrisca crocanta, fulgi de cocos, goji si boabe de cacao. Cred c-ar fi mers si niste stafide cu rom. Mmmmm…. gata desertul! Sau… micul dejun? ;) You name it!
Inghetata de banane (pt 1 bol precum cel din imagine)
- 3 banane mici, bine coapte insa fara pete maro
-
Cu o seara inainte, bananele se taie felii si se pun intr-un vas la congelator.
-
A doua zi se scot si se pun in paharul blenderului. Utilizand functia “ice” sau “pulse”, mixati bananele pana se faramiteaza in bucatatele marunte.
-
Transferati bananele maruntite intr-un robot (eu am Robochef, de care apropo, sunt f multumita) si mixati-le pana devin o pasta cremoasa. Va trebui ca din cand in cand sa opriti robotul si sa impingeti compozitia in jos, de pe peretii vasului.
Va rezulta o inghetata extrem de cremoasa si fina, identica cu cele din laboratoarele de inghetata; cu un gust usor de banane.
Serviti-o de indata cu toppingul preferat, cu fructe etc.
Caramel din nuci braziliene/macadamia
- nuci braziliene
- 1 praf sare
- apa
- sirop de agave
Mixati nucile cu sarea pana se faramiteaza, adaugati sirop de agave si apa cat sa rezulte o pasta semi-fluida, vascoasa. Pastrati caramelul la frigider si folositi-l ca topping pt inghetate,salate de fructe, cereale, torturi raw etc.
ENJOY THE SUMMER! :)