contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cea Mai Grea Pierdere Din Galantare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In nenormalul ingrozitor spre care defileaza societatea noastra, cel putin conform sondajelor populatiei, ieri am realizat care e cel mai mare dezastru. Porcul.

Am pus o poza cat de cat atractiva pentru cei care nu citesc si se uita la poze, sa se bucure si ei.
Incerc sa o iau tot punctual:

- ne facuram ieri pohte reciproc;
- mi-am permis sa imi iau doua felii de carne de porc, ceafa, mai precis;
- le-am pus pe gratar (nu sare, nu condimente, nitel aplatizate);

- ceafa mie imi place fripta bine, sa iasa grasimea din ea dar sa ramana suculenta;
- vezi sa nu, a iesit numai apa, nu stiu unde e grasimea.

Nu e prima data cand fac gratar, ba in scurta mea cariera de grataragie sefa pe la munte, mare, pe unde a fost, chiar a iesit ce voiam. Prin carciumi am nimerit de cateva ori asa porc, talpa de mocasin pregatit sa o stearga la munca peste hotare. Am crezut ca sunt aia habarnisti, dar de unde. Porcul asta nu e porc. Cel mai tare a suferit a batrna cand a plecat, acum am si uitat cati ani, cica porcul de la ei nu are gust ca porcul de la noi. Am zis, eh na. Am gustat, mda, bine ca au vacile bune (nici alea nu-s in regula aici, rase de carne, ioc, dar revin la porc).

Bai nene, numai apa, cred ca si grasimea era injectata, aveam o pofta nebuna de gratar de ceafa, dadui cam 4 sau 5 lei pe doua feliute, iasca aia sa o manance Casi. Ce ati facut domnilor cu porcii nostri? Imi vine sa dau apa la soareci cu o tristete fara margini, adica inteleg, s-a dus pe copca sistemul sanitar, invatamantul, industria, dar cu porcul ce ati avut?

Drept urmare, am visat numai mancare, de la ciorba de burta si paste la felurite soiuri de pesti comandate intr-o locanta frumoasa de un prieten, culmea e ca in vis am si mancat si m-am trezit cu o foame teribila.

Sunt tare trista ca nu mai avem porcul ala de facea slana buna:

Sigur, ce sa zic, da, voi aveti neamuri la tzara, io pana si la bunici am crescut la bloc, in Onesti. Railor care inca mai aveti porci si nu aveti mila de aia care dau cu sacosa prin magazin, beau o bere in cinstea vostra, sunteti norocosi, va dezinvidiez.

rororo