contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cea Mai Desteapta Prajitura Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E cea mai desteapta pentru ca e a mea, da? M-am jucat nitel ca asteptam ceva si nu am stare, mancare era, asa ca, daca tot aveam oua in plus zic sa fac o chestie, dupa care am amestecat cu alta chestie si ce a iesit e ceva intre clafoutis si prajitura desteapta.

Slide1

Si sa stiti ca am retinut si cantitatile, anume:

– 3 oua
– 3 linguri de faina
– 3 linguri de ulei (nu de masline, ca nu se pune nici ala chiar peste tot cum se vede la teve)
– 3 linguri de zahar (daca haliti lesinat de dulce, plusati)
– 100ml smantana dulce
– 1 lingurita bicarbonat sau praf de copt (se poate si fara, eu aveam in minte altceva decat a iesit)
– arome si fructe dupa chef si posibilitati

Slide2

Am batut alvusurile cu o lingura de zahar, apoi cu 50 ml de smantana pentru frisca (o sa vedeti ca se lasa spuma) separat am amestecat galbenusurile cu ulei, doua de zahar, arome, ceilalti 50 ml de smantana, praful de copt si arome. Pentru ca am folosit ananas si niste cirese amare din dulceata, am pus esenta de rom, daca puneam mere as fi pus scortisoara, e dupa inspiraciones si fructele folosite.

Am pus aluatul in tava in care asezasem un strat de fructe (forma standard de chec, de aprox 35cm, siliconata, deci nu am mai uns si tapetat) iar tava am pus-o in cea de cuptor in care am pus apa.

Cand compozitia s-a inchegat am scos tava cu apa si am lasat sa se rumeneasca.

Slide3

E misto ca se separa straturile, blat pufos, interiorul ca o crema umeda, in varianta mea deloc lesinat de dulce si foarte racoroasa, daca a stat la frigider.

Slide4

Inca nu o luati ca pe o reteta, trebuie sa o repet sa vad dac aiese la fel, sa nu fi fost un accident fericit, dar cred ca iese.

rororo