Cea Mai Buna Prajitura Cu Ciocolata
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Best brownies ever? Le-am gasit! Zemoase si cremoase si gata in juma' de ora si asa ametitor de ciocolatoase ca am jurat ca n-o sa mai incerc alta reteta cate zile oi avea! Why change it if it's perfect, right?
Reteta e din Hummingbird Bakery si m-am indragostit iremediabil de ea! A fost un efort supraomenesc sa ma abtin cat sa o trag in poze inainte sa ma-nfig in ea cu amandoua mainile!
Mai simplu de atat nu se poate! Uite cum se-ntampla povestea:
* Adunati laolalta 200g ciocolata (eu am pus 75%), 175g unt, 130g faina (1/2 cup), 325g zahar (1 1/2 cups), 2 linguri de extract de vanilie, 3 oua si 3 linguri de lapte.
* Topiti ciocolata si untul in bain-marie si apoi amestecati-le cu zaharul, faina si extractul de vanilie. Adaugati apoi pe rand ouale si laptele si omogenizati bine (un tel isi face la fix treaba aici ;)
* Turnati compozitia intr-o tava (a mea are 18/27 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si coaceti-o la 170grade C timnp de 25 minute. O sa aiba o crusta usor crocanta deasupra si in intoerior va rezulta o minunatie cremoasa si total decadenta!
* Mancati cu multa pofta, eventual cu o lingura de iaurt grecesc si niste fructe de padure langa!
Note: dauneaza grav dietelor! Dar face bine la suflet, asa ca I say - go for it! :D
Reteta e din Hummingbird Bakery si m-am indragostit iremediabil de ea! A fost un efort supraomenesc sa ma abtin cat sa o trag in poze inainte sa ma-nfig in ea cu amandoua mainile!
Mai simplu de atat nu se poate! Uite cum se-ntampla povestea:
* Adunati laolalta 200g ciocolata (eu am pus 75%), 175g unt, 130g faina (1/2 cup), 325g zahar (1 1/2 cups), 2 linguri de extract de vanilie, 3 oua si 3 linguri de lapte.
* Topiti ciocolata si untul in bain-marie si apoi amestecati-le cu zaharul, faina si extractul de vanilie. Adaugati apoi pe rand ouale si laptele si omogenizati bine (un tel isi face la fix treaba aici ;)
* Turnati compozitia intr-o tava (a mea are 18/27 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si coaceti-o la 170grade C timnp de 25 minute. O sa aiba o crusta usor crocanta deasupra si in intoerior va rezulta o minunatie cremoasa si total decadenta!
* Mancati cu multa pofta, eventual cu o lingura de iaurt grecesc si niste fructe de padure langa!
Note: dauneaza grav dietelor! Dar face bine la suflet, asa ca I say - go for it! :D