contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Zahar Folosim ? Alb Sau Brun ?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ce zahar folosim ? Zahar alb sau zahar brun ?

Daca ne referim la calorii raportate la 100 grame, zaharul alb conduce cu scorul de 390 la 370 calorii. 
Diferenta majora intre cele doua tipuri de zahar este prezenta melasei, produs rezultat din procesarea trestiei de zahar sau a sfeclei de zahar. Melasa contine calciu, magneziu, fier si potasiu, precum si vitamine. O lingura de melasa ar asigura 20% din necesarul zilnic uman pentru aceste substante.
O descriere a melasei gasiti aici .
Din cauza procesului de rafinare, melasa lipseste din zaharul alb, iar in zaharul brun melasa este prezenta intre 3,5 si 6,5%. 

Indiferent de care ar fi zaharul este daunator. 
Favorizeaza:
- obezitatea, 
- bolile cardio-vasculare, 
- scade imunitatea, 
- favorizeaza aparitia cariilor dentare, 
- scade sensibilitatea la insulina etc.

Si atunci ? Zahar alb sau zahar brun ? Sau zaharul brut, nerafinat ? Sau mai bine mierea ?




Articol recomandat de inbucatarielacafea.blogspot.com