contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Plante Medicinale Iei Cu Tine în Vacanţă?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In vacante, te poti pricopsi cu diaree, constipatie, dureri de cap, de masea etc. Pentru toate, exista insa remedii naturiste.


Mult-asteptatele vancante pot deveni un calvar din multe motive medicale. Starile de indispozitie gastrica (diaree, constipatie), durerile de cap, arsurile solare, toate pot sa transforme cele cateva zile libere intr-o perioada de cosmar. Stii si tu cum e: stai la pat, singura in camera de hotel, cand ceilalti inoata in mare… Dar exista solutii de revenire, toate 100% naturale.

Cicoarea te scapa de constipatie
Amanarea plecarii la toaleta atunci cand ai nevoie si alimentatia fara legume si fructe duc la constipatie. Nu e la fel de suparatoare ca diareea, dar creeaza stari de disconfort. Bea o cescuta de ceai de cicoare pe stomacul gol. De asemenea, nu evita dusurile reci, baile de soare si cura de aer.

Rachita-alba contra durerilor
Nu-i asa ca ti s-a intamplat ca taman in vacanta sa te doara capul, o masea, un picior sau spatele si sa-ti strice buna dispozitie? Extractul din scoarta de rachita-alba in stare pura este un analgezic puternic. Nu are efecte secundare si alina dureri acute de mijloc, de cap, de articulatii, dinti si dureri provocate de artrita. In plus, reduce inflamatiile si febra. Atentie insa: rachita-alba nu e recomandata copiilor sub 16 ani.

Ghimbirul contra toxiinfectiei alimentare
Voma, diaree si crampe abdominale. Cu siguranta te-ai ales cu o toxiinfectie alimentara. Renunta la plaja - statul in soare nu face decat sa te deshidrateze - si bea cantitati mici de lichide. In plus, asigura-te ca ai la tine cateva bucatele de tulpina de ghimbir (in engleza, i se spune "ginger", in caz ca te afli dincolo de granita si vrei sa te faci inteleasa). Nu trebuie decat sa le mesteci ca sa calmezi cele mai suparatoare crampe.
Timpul.md


Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com