contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Condimente Folosim Pentru Conserve

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



În cazul în care nu te-ai apucat încă să pregăteşti conservele pentru iarnă şi nu ştii care sunt condimentele perfecte noi îţi spunem că atunci când prepari conserve pentru iarnă, cel mai important aspect este conservarea gustului legumelor. De aceea, importante pentru aceste conserve sunt condimentele şi plantele aromatice.
Noi vă ajutăm şi cu câteva soluţii pentru a vă ajuta în obţinerea de conserve gustoase şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:
-  cimbru – are aromă puternică şi proprietăţi antiseptice- se pune la preparate din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate; 
-  usturoi, ceapă, mărar - se adaugă la castraveciori, în saramură sau in oţet; 
-  frunze de ţelină, crenguţe de vişin - la castraveţi în oţet;
-  boabe de muştar - folosite la aproape toate conservele de legume, murături în oţet, etc;
-  busuioc - pentru a aromatiza uleiul;
-  foi de dafin - folosite pentru aroma lor deosebită; 
-  boabe de piper, boabele de muştar, hrean - menţin gogoşarii tari toata iarna; 
-  menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală - dau aromă oţetului şi altor conserve; 
-  pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin - pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne; 
-  boia dulce sau iute - pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.
Nu vă mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi pentru iarnă.
M.T.