Ce Condimente Folosim Pentru Conserve
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În cazul
în care nu te-ai apucat încă să pregăteşti conservele pentru iarnă şi nu ştii
care sunt condimentele perfecte noi îţi spunem că atunci când prepari conserve
pentru iarnă, cel mai important aspect este conservarea gustului legumelor. De
aceea, importante pentru aceste conserve sunt condimentele şi plantele
aromatice.
Noi vă
ajutăm şi cu câteva soluţii pentru a vă ajuta în obţinerea de conserve gustoase
şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi
plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:
- cimbru – are aromă puternică şi proprietăţi
antiseptice- se pune la preparate din carne şi la buchetele de verdeţuri
asortate;
- frunze de ţelină, crenguţe de vişin - la
castraveţi în oţet;
- boabe de muştar - folosite la aproape toate
conservele de legume, murături în oţet, etc;
- busuioc - pentru a aromatiza uleiul;
- foi de dafin - folosite pentru aroma lor
deosebită;
- boabe de piper, boabele de muştar, hrean -
menţin gogoşarii tari toata iarna;
- menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de
portocală - dau aromă oţetului şi altor conserve;
- pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin -
pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne;
- boia dulce sau iute - pentru condimentarea
pastelor de ardei sau roşii.
Nu vă
mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi
pentru iarnă.
M.T.