Ce Am Mai Facut In Tot Acest Timp...
articol scris de catalinatrandafir blog sara-2009.blogspot.com
...de cand nu am mai postat.
Sarcina si maternitatea sunt motivele pentru care am stat mai departe de cartile de bucate si emisiunile culinare insa vad ca s-a reintors pasiunea pentru gatit. Nu au fost greturi si alte chestii asociate unei sarcini insa eram in stare sa mananc numai verdeturi daca era dupa mine. Mai putin cu carnea si retete complicate in toata aceasta perioada. Postez niste poze facute ce-i drept mai pe la sfarsitul sarcinii cand mi-a mai revenit pofta de a gati.
Sa vad daca micutul Luca imi va da voie sa poposesc mai mult prin bucatarie.
La Paste am modelat salata boeuf asa...
Evident, nelipsitul gratar de vara trecuta..
Am stat cu totii cuminti si am asteptat..
Mi-e dor..
Am facut provizii pentru iarna.
Legume la cuptor - conopida, rosii, ardei gras, lamaie si morcov cu vin alb si ulei de masline.
Ce fac eu cand sunt in pana de idei: legume si carne cu orez in stil chinezesc.
Peste proaspat in folie de aluminiu la cuptor.
Tarta de prune cu aluat fraged
Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar, un ou si un varf de cutit de sare care se lasa la racit in frigider dupa care se aseaza intr-o tava si se niveleaza dupa forma acesteia. Prunele fara samburi le-am lasat cu zahar pana acesta s-a topit si s-a format un sos dupa care le-am scos si am umplut cu ele tarta iar sosul l-am fiert pana a devenit gros ca mierea si l-am folosit pe post de topping la final. Foarte buna.
Posted: 2010-11-14 04:30:00