Catina Cu Miere
Sursa Catina cu miere
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cumparat 2 kg de catina de la tarani, boabele aratau proaspete si intregi si dupa ce le-am spalat si uscat , cu ajutorul unui prosop de bumbac, le-am impartit in 2 astfel : am umplut pe trei sferturi 2 borcane de 720 ml cu catina,
peste care am pus mierea de albine , am rasturnat borcanul pina ce s-a omogenizat si fiecare bob de catina era complet invaluit in miere.
Catina ramasa, am dat-o prin blender si am amestecat-o cu miere de albine, a iesit o pasta , la fel pusa in borcane , din care, in fiecare dimineata, 2 linguri se pun intr-un pahar de apa plata si se bea pe nemincate.
Pentru 2 kg de catina am folosit 2 x 950 grame de miere.
Catina boabe din miere am lasat-o la macerat, pentru 7 zile, in frigider dar din pasta deja folosim dimineata.