Catifea Rosie
Sursa Catifea rosie
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un tort popular in SUA, Red Velvet cake, pe numele lui strainez, :) dar imaginea e doar o scuza :) am vrut sa va captez atentia pentru 1 minut, sa va urez cum se cuvine in prag de sarbatoare.
Va doresc un Craciun cu pace-n suflete si-un An nou fabulos.
LE de 29 decembrie 2009 : Gata, v-am amagit destul :)
Ingrediente blat:
225g zahar (in original erau 400g)225g unt la temperatura camerei
2 oua
2 linguri cacao
50g colorant alimentar rosu (adaugati incet si ghidati-va dupa intensitatea culorii, poate nu e nevoie de intreaga cantitate de colorant)
300g faina
1 lingurita sare
250ml lapte batut
1 lingurita esenta vanilie
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
jumatate de plic de praf de copt
1 lingura de otet
Crema:
225g branza crema gen Philadelphia100g unt moale
1 cup marshmallows topite in bain marie in 100ml frisca
250g zahar (reteta originala scrie 450g ... OMG!! )
1 cupa de nuca de cocos (facultativ dupa mine)
1 cup nuca pecan maruntite (aprox 160g)
- se incalzeste cuptorul la 350F (temperatura medie)
- intr-un castron se amesteca zaharul si untul pana rezulta o crema spumoasa
- se adauga ouale pe rand si se amesteca bine
- se amesteca cacaua si colorantul intr-un bol, apoi se adauga peste compozitia cu zahar si se amesteca bine
- se cerne impreuna faina si sarea
- se adauga amestecut cu faina peste compozitia cremoasa alternand adaugarea cu laptele batut
- se adauga vanilia
- intr-un pahar se dizolva bicarbonatul de sodiu si praful de copt in lingura de otet si se adauga amestecului de mai sus
- ne trebuie 3 forme cu diametrul de 20-21cm, unse si infainate delicat
- se coace aprox 20-25 minute sau pana scobitoarea cu care intepam blatul in mijloc iese curata
- se lasa la racit (nu racorit, ci rece)
Crema
- se amesteca branza crema si untul- se adauga compozitia cu marshmallow. si zaharul si se amesteca
- se adauga nuca de cocos si nucile
- se intinde crema peste primul blat, se acopera cu al 2-lea blat, iarasi crema apoi iar blat si la final se imbraca totul in crema
- se poate imbraca cu o alta 100g de nuci macinate grosier.