Catelusi Si Cateluse
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana and Tudor
Pe la sfarsitul lui decembrie am pus ochii pe catelusii astia dragalasi ai lui Nati . Mi-am zis ca trebuie neaparat sa-i fac. Dar nu singura, ci cu Tudor. Aceasta e de fapt prima reteta pe care am facut-o "ajutandu-l" pe soarele meu, dar mi-am zis sa-i postez de Valentine's Day pentru ca sunt mai potriviti.
Toate etapele prepararii, precum si fotografiile cu micul bucatar-sef in actiune, le gasiti pe Micii bucatari! ;-)
Ingrediente:
420g faina,
200g margarina,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
o esenta de vanilie.
Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile,
vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.
Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.
Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare.
O parte din inimioare se taie pe jumatate,
formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa.
Se apasa usor, nu e nevoie de nici un alt ingredient, aluatul e destul de gras si se lipeste imediat.
De exemplu:catel negru cu urechi albe sau catel alb cu urechi negre.
Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului.
Ca sa ma complic, am facut si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.
Catelusele...
Catelusii...inainte de a fi bagati in cuptor.
Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.
Si ca sa ma super complic am facut si fluturasi...aici gata copti.
Intr-un final am obosit si la fel ca Nati, am facut si eu fursecuri marmorate.
Stelute...
Inimioare...
Un catelus + o catelusa= Love ;-)