contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Casuta De Turta Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Craciun fericit tuturor!


Este prima mea casuta de turta dulce si sant tare multumita de rezultat. Voi ce parere aveti ?
Timp de pregatire: 3 zile
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
325g zahar
1 praf de copt
½ lingurita bicarbonate de sodium
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal icing:
100g albus de ou
500g zahar pudra (cumparat)
coloranti alimentari
bomboane
jeleu-ri
sabloane de hartie
Mod de preparare:

In prima zi pregatim aluatul. Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Punem sabloanele din hartie peste foaia de aluat si decumpam formele casutei. Coacem turta 12-15 minute.
Pentru asamblare ne vom folosi de Royal Icing.
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ne apucam de lucru. Decoram peretii si acopersul, ornam dupa preferinta cu bombonele si jeleuri si le lasam la uscat pana a doua zi. Cu ajutorul posu-lui ungem marginile zidurilor si le unim ( vezi foto). Lasam dinnou la uscat peste noapte si in sfarsit a treia zi , montam acoperisul, decoram cu braduti, cu gardulet si casuta e gata de pozatJ .
Pofta buna!