Castraveti Umpluti Cu Miel Si Spanac
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- 250 ml. vin alb
- 150 g. rosii pasate (din conserva)
- 500 g. cartofi fierti
- 1 lamaie
- sare, piper
Mod de preparare:
Curata castravetii de coaja si taie-i in jumatati, pe lungime, apoi curata-le semintele cu o lingurita:
Sareaza-i si pipereaza-i:
...lasa-i putin la scurs:
Fierbe spanacul curatat in apa clocotita, doua minute, scurge-l si lasa-l sa se raceasca, apoi marunteste-l (eu il aveam deja pregatit in congelator)
Caleste ceapa si usturoiul (tocate) in ulei incins:
...apoi adauga carnea tocata, sa se rumeneasca putin:
Ia-o de pe foc, lasa-o sa se racoreasca bine, apoi pune galbenusul, verdeata tocata si coaja de lamaie rasa (sau doar sucul, cum am facut eu :P ...pentru ca mi-e groaza de ce se ascunde sub coaja citricelor)
...smantana:
Amesteca totul bine:
Umple fiecare castravete cu compozitia rezultata sau intr-un mod mai inedit: jumatate cu spanac iar cealalta jumatate cu carne tocata ;)
Eu ma cam grabeam sa termin cina, asa ca am ales prima varianta :))
Uneste jumatatile, infasoara-le in cate doua felii de bacon (din fasii cat mai lungi, daca se poate) ...pe care le fixezi cu scobitori, sa nu se desfaca:
Aseaza castravetii intr-o cratita, toarna piureul de rosii, doua linguri de ulei si vinul...
Eu am mai completat "portia" si cu cateva rosii, pentru ca castravetii mei de gradina erau prea mici :P
...si coace-i la cuptor 20-25 de minute, la foc mic, pana se rumeneste baconul:
Serveste-i cu garnitura de cartofi fierti:
Extraordinar de gustosi!!! ...si foarte potriviti pentru o masa festiva!
Sa ii incercati daca mai aveti prin congelator carne de miel cu care (vorba vine) nu stiti ce sa faceti :)))
P.S. Ati vazut ca mai si gatesc din cand in cand?! :P
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com