contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveti Murati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca vreti sa faceti castraveciori murati, si nu aveti o reteta proprie de la mama sau bunica, va propun sa incercati reteta mea de castraveciori murati.
Reteta o am de mama, si va garantez ca ies niste castraveciori deliciosi.
Ingredientele nu sunt in cantitati exacte, sunt in functie de cati castraveciori aveti.
Ingredientele necesare sunt:
Castraveciori cornisor
Morcovi taiati rondele
Usturoi
Hrean taiat in fire subtiri
Foi de dafin
Boabe de piper si de mustar
Tarhon verde
Telina frunze
Adrei iute (optional)
Pentru saramura avem nevoie de:
Apa
Otet
Sare grunjoasa
Zahar
Castraveciori se spala bine in cateva ape. Se taie la ambele capete.
Pe fundul fiecarui borcan se pune un catel de usturoi, o bucata de hrean, morcov, foaia de dafin iar peste ele se aseaza castraveciori in asa fel incat sa intre cat mai multi.
Deasupra de pun boabele de piper si mustar, crengutele de tarhon si frunzele de telina.
Mie imi plac putin picanti, asa ca pun cate un ardei iute in cateva borcanele.


Pentru a face saramura punem la foc apa cu otetul, sarea si zaharul in urmatoarele proportii: la 1 litru de apa se pune 1 lingura si jumatate de sare, 1 lingura de zahar si o cana de otet.
Eu am avut 5 kg de castraveciori si am facut astfel: am pus 4 litri de apa, 6 linguri sare, 4 linguri zahar si 1 litru de otet. Toate se pun pe foc amestecandu-se pana se topeste sarea cu zaharul, cca 10 min.
Se toarna apoi in borcane peste castraveciori, se pun capacele si se infileteaza bine.

Borcanele se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop. Si intre borcane se pun prosoape subtiri pentru a nu se sparge in timp ce fierb.
Se lasa la fiert la foc mic cca 20 min sau pana isi schimba culoarea.
Dupa ce s-au facut, se lasa sa se raceasca pana dimineata in oala in care au fiert.


Castraveciori raman limpezi si frumosi toata iarna.
Pofta buna!