Castraveti Murati Pentru Iarna
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
3 - 4 kg castraveti
piper boabe
coriandru boabe
5 l apa
5 linguri sare
5 linguri zahar
100 ml otet
boabe de mustar
hrean
usturoi
o ceapa rondele
rondele de morcov
marar uscat
1-2 pliculete conservant daca nu sunt depozitati in locuri destul de racoroase
Mod de preparare:
Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan.
Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar,100 ml de otet din vin, un pachetel conservant, piper boabe,boabe de coriandru, boabe mustar,usturoi,ceapa rondele,marar uscat,rondele de morcov. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.
Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean si marar uscat.
Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.
Castravetii vor fi tari si se pot pastra pana vine caldura mare vorba lui Caragiale.