contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveti Murati De Vara In Otet

articol scris de asyo blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Castraveti  murati de vara in otet – rapid si usor de preparat – se pun la conservat incepand cu luna iulie, deoarece in aceasta luna de vara se gasesc castraveti din abundenta. 

Castraveti murati de vara in otet este varianta de pastrare pentru obtinerea de castraveti gustosi si crocanti.  Pentru castraveti in otet, se aleg castravetimai mici, chiar castraveti foarte mici atat la retete de castraveti murati de vara cu apa rece cat si la retete castraveti murati bulgaresti.

Se pun castraveti in apa rece putin sarata (10g sare la 1 l lichid), cat sa-i cuprinda bine si se tin 3-4 ore, ca sa piarda din rigiditate si sa se extraga apa si amareala din ei. Dupa ce se spala in doua ape, castravetii se aseaza in borcane potrivite.

Pentru castraveti murati de vara in otet bine conservati, care sa nu fermenteze, trebuie pusi castraveti in otet de 3 grade, adica la 1 litru de otet de 9 grade se adauga 2 litri de apa. La un litru de lichid, pentru castraveti murati de vara in otet se pun 25 g sare si 10 g zahar care vor reduce putin din aciditatea otetului, fara sa-l indulceasca. Lichidul care se pune peste castraveti trebuie sa fie cca 1/2 din capacitatea borcanelor in care se pun castraveti murati de vara in otet. Lichidul se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se lasa sa mai stea 10 minute (luat de pe foc), ca sa se aromeze mai bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper si 2-3- felii de hrean peste castraveti.

Reteta de castraveti murati de vara in otet diluat foloseste urmatorul procedeu:

La 1 l lichid se adauga 100 ml otet de 9 grade. Otetul diluat cu apa care se toarna peste castraveti trebuie sa echivaleze cu 1/2 din volumul borcanului. Pt.fiecare litru de lichid se pun 6 parti apa si o parte otet de 9 grade, 10-20 g sare, 5-10 g zahar, 1 foaie de dafin , 1 frunza de telina, putin cimbru si marar.
Borcanele cu castraveti se leaga cu celofan si se fierb in bain-Marie, pana cand se infierbanta bine si partea de sus a borcanelor . Vasul in care s-au pus borcanele cu castraveti in otet diluat se ia imediat de pe foc si se acopera bine cu paturi groase, sterilizandu-se in continuare pana a doua zi, cand se scot din apa.

Cum se prepara castraveti murati bulgaresti?

Reteta pentru - castraveti murati bulgaresti - include ca ingrediente necesare pentru un borcan de 800 g urmatoarele:12 boabe de piper, morcov, bucati de ceapa, marar.

Cele mai bune retete de castraveti murati mai contin ca ingrediente 1 foaie de dafin mica , boabe de mustar, sare, zahar. La aceste retete de castraveti bulgaresti in otet se pun 4 linguri de otet si apa la fiecare borcan de 800 g.

Se pun capace la borcanele cu castraveti murati bulgaresti in otet si se fierb in bain-Marie pentru 15 minute apoi se lasa sa se raceasca in apa pentru o buna sterilizare.