Castraveti Marinati
Sursa Castraveti marinati

articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta am modificat-o putin ca sa fie pe gustul nostru: la cantitatea de zahar si la timpul de fierbere - in reteta dansei cantitatea de zahar fiind de 3 lg/borcan de 800g, iar timpul de fierbere 20-25 min, ceea ce mi-a parut prea mult...
Tusi te pupacesc si te impratisez!
Ingrediente:
- castraveti mici
- otet
- apa
- sare
- zahar
- boabe de mustar
- boabe de piper
- ceapa mica
- morcov
- cotoare si flori de marar
Cum procedam:
1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g).
2. Spalam castravetii in mai multe ape.
3. Curatam ceapa si morcovul.
4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:
- castraveti
- 2-3 cepusoare
- 1-2 morcovi
- 1 lg de mustar boabe
- 5-10 boabe de piper
- 4 linguri de otet
- 1 lg cu varf si inca 1/2 de lg zahar tos
- 1 lg rasa sare pentru muraturi
- apa cat cuprinde
- cotoare/flori de marar
5. Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare, pe fundul si marginile careia punem prosoape. Punem apa peste borcane, avand grija ca nivelul acesteia sa fie mai jos (1-2 cm) de marginea capacului. Punem oala pe foc potrivit, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam 10-15 min.
6. Scoatem borcanele fierbinti si le acoperim cu niste prosoape pana cand se racesc. Dupa aceasta operatiune le puneti in beci/camara sau pe masa langa o fripturica gustoasa. :P
Nota!
Puteti adapta cantitatea de zahar in functie de gustul vostru.