contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveti La Borcan Dulci Acrisori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga











Ingrediente:
4 kg castraveti
½ kg zahar
1 l otet (de vin alb de 9 grade sau din vin rosu)
1 l apa
2 linguri sare grunjoasa
2 morcovi
2 cepe
1 hrean mare
1 morcov
Cativa catei de usturoi
Boabe de mustat
Foi de dafin
Piper boabe
Marar uscat
Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la codita pentru ca marinata sa patrunda si in interiorul lor si sa nu va treziti ca raman seci. Cand si-au schimbat culoarea ii scoateti si ii lasati deoparte sa se raceasca. Se taie morcovul si hreanul in forme frumoase si ceapa solzisori sau rondele. Se pune o parte din hrean in borcanele bine spalate si sterilizate. Asezam apoi castravetii in picioare si printre ei ceapa, morcovul, si usturoiul. Deasupra lor adaugam restul de hrean. Eu am pus in cateva borcane si putina conopida ramasa in frigider. Se pun borcanele pe lama cutitelor si se toarna lichidul fierbinte. Se infileteaza capacele si se pun in paturi pana a doua zi.

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com