contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveți în Oțet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Ingrediente:

5 kg castraveciori,
~ 5 lingurițe boabe piper,
~ 10 lingurițe boabe muștar,
~ 10 lingurițe zahăr,
3 buc ceapă,
3 căni oțet de 9 grade,
6 căni apă,
sare.

Mod de preparare:

Castraveciorii se spală, se taie la capete și se aranjează în borcane de 800 g.
În fiecare borcan se pune câte 10 boabe de piper, o linguriță boabe de muștar, o lingură de zahăr și câteva rondele de ceapă.
Se toarnă deasupra un amestec format din o parte oțet si două părți de apă.
La fiecare litru de apă adăugăm câte o lingură de sare.
După preferință mai puteți adăuga mărar uscat și rondele de morcov.
Se astupă borcanele cu capac și se fierb 20 minute.
Un deliciu lângă orice friptură.
Poftă bună!