contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveţi De Vară Muraţi Rapid

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Îţi plac murăturile? Ei bine, în plină vară, când începi să te cam plictiseşti de salatele de sezon, parcă începi să tragi cu ochiul la murăturile care îţi încântă zilele scurte de iarnă. Castraveţii muraţi pentru vară sunt foarte buni, îi poţi adăuga în salate, dar pot concura şi cu salatele ce însoţesc mâncărurile. Se murează repede, sunt parcă mai parfumaţi decât cei pentru iarnă, dar trebuie să ai grijă să-i ţii la rece.
Ingrediente:
2kg castraveţi de mărime cât mai mică (au seminţe mai mici)
cca. 2 litri apă
4 linguri sare grunjoasă
mărar (de preferat cu floare)
1 căpăţână usturoi
2 morcovi
1 lingură piper boabe amestec (negru, alb, roşu şi verde )
2 linguri boabe de muştar
3-4 foi de dafin
Preparare:
Spală castraveţii şi le taie capetele (cam 1cm). Spală şi curăţă morcovul, curăţă usturoiul. Aşează castraveţii într-un borcan de 3 litri, alternând cu rondele de morcovi, mărar, căţei de usturoi şi foi de dafin. Adaugă şi boabele de piper şi muştar.
După ce ai umplut borcanul, pune deasupra rămurele de mărar (de preferat cu floare). Într-un bol, răstoarnă 2 litri de apă şi amesteci cu sarea până ce aceasta s-a topit (se pune cam 1 lingură de sare la 500 ml apă). Răstoarnă saramura în borcan şi pune capacul borcanului.

Să urmăreşti când începe să se tulbure apa: atunci să ştii că începe să fermenteze, iar când castraveţii s-au înmuiat puţin, este bine să aşezi borcanul la rece. În acest timp poţi să-l vânturi puţin : răstoarnă saramura într-un bol, apoi înapoi în borcan,şi tot aşa de 3-4 ori.
Castraveţii muraţi de vară îmi plac mai mult, parcă sunt mai parfumaţi, simt în ei vara pulsând, parfumul de mărar invadându-mi nările. Este o experienţă aparte, încearcă şi vei vedea. Aşează-i în farfurie, alături de ce-ţi place şi vei vedea că este un companion de nădejde.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com