Castraveti Cu Maioneza De Avocado
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Iubesc vara numai si numai pentru ca gasesc in piata fel de fel de legume proaspete, suculente si aromate. Castravetii, rosiile si ceapa nu au nicicand un gust mai bun ca vara!
Partea care imi displace din vara este canicula, pe care eu una cu greu o suport. Dar trebuie sa ne acomodam cu ea, de vrem, de nu. Iar mancarea trebuie sa fie in ton: nu grasa, nu calorica, nu calda. Mi-am amintit saptamana aceasta de una dintre mancarurile mele preferate, pe care pur si simplu le devoram pe perioada verii acum cativa ani: castravetii proaspeti cu maioneza. Se incardau in categoria mancarurilor perfecte pentru mine, de care cu greu te saturi vreodata. Azi mi-am luat inima-n dinti (sau pofta in dinti) si am combinat o reteta veche cu una noua, pentru a obtine una fantastica.
Desi nu contine strop de ou (si nici colesterol), gustul acestui aperitiv este de-a dreptul fantastic! Mai ca ma gandesc sa-l brevetez :)) Cremos, usor, aromat, acrisor… Mmmm! Si in plus e crud si foarte rapid. Deci nu mai stati pe ganduri si gatiti saptamana aceasta ceva bun pentru pachetelul de la servici, pranz sau o cina usoara.
Castraveti cu maioneza de avocado
-
1 avocado bine copt
-
zeama de la 1/2 lamaie
-
1/2 l-ta mustar
-
ulei presat la rece de floarea soarelui
-
sare
-
1-2 castraveti de gradina
-
1 ceapa verde
-
Avocado se curata de coaja si sambure si se taie bucatele. Se pune in vasul robotului impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare.
-
Se adauga mustarul, sarea si putin cate putin din ulei, ca la maioneza obisnuita. Se poate mixa cu robotul sau cu o lingura de lemn.
-
Castravetii se spala si se taie cubulete. Se sareaza si se pun intr-o sita, la scrus, pt 20 minute.
-
Ceapa se taie marunt.
-
Castravetii se storc bine de apa si se adauga impreuna cu ceapa peste maioneza de avocado. Se amesteca bine. Se da la frigider pt o ora, ca aromele sa se patrunda.
-
Se serveste cu rosii, ardei, pe paine cruda sau coapta.