contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Castraveti Bulgaresti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

castraveti
otet de vin alb de 9°
sare grunjoasa
zahar
ceapa alba
boabe de mustar
boabe de piper
floare de marar
foi de dafin
usturoi

PREPARARE:

Alegem castraveti tineri, sanatosi, intregi, tari si nu foarte grosi. Ii spalam bine si ii lasam sa se scurga. Intre timp pregatim borcanele. In fiecare borcan punem pe fundul lui ceapa taiata pestisori, cateva boabe de piper si boabe de mustar. Aranjam castravetii in picioare, iar printre ei punem felii de morcovi, 2 catei usturoi, foi de dafin si flori de marar, 1 lingura sare si 1 lingurita de zahar.

Turnam otet in borcane – la un borcan de 800 ml punem 50-60 ml otet. Completam cu apa astfel incat sa ramana borcanul gol de un deget.
Sigilam borcanele si le fierbem 15 -20 minute. Cand le scoatem din oala, le acoperim cu o patura si le lasam in acest mod pana a doua zi, sa se racoreasca.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro