Castraveti Acriti La Soare
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu va servesc cu castraveti…voi veniti cu friptura hi,hi,hi.
2gk castraveti
5 catei de usturoi
2 linguri sare mare
1 felie de paine
Tije de marar
1 lingurita boabe de piper
1 borcan de 3L
Punem la fiert intr-o oala , 2L de apa cu cele doua linguri de sare, lasam sa de-a cateva clocote, sa se dizolve sarea, apoi lasam apa sa se raceasca putin. Intre timp, spalam castravetii si curatam usturoiul.
Punem in borcan cateva tije de marar, cateva boabe de piper, 3 catei de usturoi si asezam castravetii, pana umplem borcanul.
Punem restul de usturoi si piper, acoperim castravetii cu felia de paine, punem peste, tijele ramase de marar
si turnam deasupra, apa cu sare, putin calduta.
Acoperim borcanul cu o farfurioara si-l tinem la soare, 2 zile.
Dupa ce s-au murat, ii transferam intr-un recipient cu capac, strecuram saramura atat cat sa-I acopere si ii dam la frigider.
Sant minunati alaturi de fripturi sau in salate.
Pofta buna!