CaŞcaval Pane Cu Cartofi, CeapĂ Şi MĂrar

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cartofii noi sunt încă de sezon. Vă recomandăm să profitaţi de ei în următoarea reţetă.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (poza 1)
- un kilogram de cartofi
- o legătură de ceapă
- o legătură de mărar
- 100 de grame de unt
- 250 de grame de caşcaval
- 2 ouă
- făină, pesmet, ulei (pentru prăjit)
Plan de lucru:
- se curăţă cartofii, se taie şi se pun la fiert 10 minute (poza 2)
- se toacă mărunt ceapa şi mărarul (poza 3)
- scoatem cartofii şi îi punem într-o tavă unsă cu unt sau ulei (poza 4). Îi acoperim cu ceapă, mărar şi unt, precum în poza 5. Introducem la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumenesc
- între timp, pregătim caşcavalul pane. Punem pesmetul şi făina în două farfurii. Batem ouăle (poza 6)
- tăiem caşcavalul în felii mai groase, îl udăm, iar apoi îl dăm prin făină (poza 7), ou (poza 8 ) şi pesmet (poza 9). Prăjim într-o tigaie (pozele 10 şi 11)
- servim caşcavalul pane alături de cartofi (poza 12)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri