Cascaval De Capra
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am facut tot reteta de la cascaval de casa, nu puteam sa ii zic altfel decat de capra ca pe urma nu era clar care e capra si care e casa, capra de casa nu am.
De iesit a iesit intr-un final dar au fost chestii care nu s-au pupat, cantitativ cu cele de la cascavalul din lapte de vaca, eu am mentinut ingredientele: 500ml lapte de capra La Colline, 500 gr branza de vaci (sa ii cer aleia branza de vaci de capra si mai multe nu), aici am avut o problema, luata de la “sibieni” s-a comportat ciudat, 100g unt (a fost prea mult, jumatate e suficient, am scurs din el) si un coltisor de branza de capra.
Eu am facut pentru ca voiam nesarat, putina sare din branza aia President nu se simte deloc, are gust de regim desi e foarte gras.
Cateva carcoteli: laptele e la 900ml, chestiune de marketing, stiu, dar totusi … Am luat iaurt Covalact, prea bun pe dracu, e mai prost decat multe iaurturi, pana si cel mai ieftin Clever are gust, asta e un fel de apa gelatinoasa acrisoara. Am pus in restul de lapte ramas sa vad daca se face iaurt, mira-m-as. Daca ala e prea ca la tara, prefer la bloc.
Iar branza de la “sibieni” (ca reiau, o fi tot Sibiul la Bukale, ca is sibieni pe toate drumurile) in primul rand ca nu a reusit sa separe zerul, ca branza din comert, practic s-a dizolvat in lapte si s-a facut mici buburele cauciucoase (licenta poetica). Am ajutat cu nitica zeama de lamaie, m-am scarpinat in scafarlie, pana la urma am reusit sa strecor cate ceva.
Vazusem pe un site care a facut cascaval impletit ca a dar casul rezultat pe razatoare, sa nu faca puncte albe. Ce sa dau nene, ca parca era nisip.
Ma rog, amestecai nisipul cu branza de capra si bicarbonat si framantai.
Am pus din start cu un deget mai putin unt pe foc impreuna cu restul ingredientelor.
Tot a fost mult, am scurs aproximativ jumatate si tot a iesit gras.
In schimb, racorit putin, m-am jucat cu el o gramada, zici ca e viu, cred ca ies niste specialitati, rulade, chestii socoteli din el, la mare arta, se muleaza pe ingrediente.
Am incercat sa il impletesc, dat cu boia, mi-a iesit o codita mica, pe urma s-a rupt, se intindea in toate partile, asa ca am facut o cositza, o guguloaie si o rulada patrata (cum suna).
Daca nu vreti sa iasa de spital, puneti si sare, faza misto e ca are gust puternic si se topeste mai ceva ca in reclamele la pizza, ma porcii si facui un sandwich dintr-un sfert de felie de paine, nu m-o lovi boala de 28 de grame de pita cu cascaval si sunca, la cat e de gras nici nu mai trebuie unse feliile cu unt. Se topeste super, merge pe pizza, baghete, la gratinat, la lasagna, ati inteles ideea.
Ca sa nu mi se aplece de la alea 28 de grame de sandwich am mancat si o mandarina cat o nuca, sunt bune rau.
Per total experimentul a reusit, pana la urma cine vrea sa isi puna sare si piper isi poate pune, regland nitel cantitatile ingredientelor iese super.
rororo