Cartofi Zdrobiti Cu Ceapa Prajita
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
De f. multe ori sint si cred ca fiecare dintr-e noi avem acesta problerma, in CRIZA DE TIMP si asa recurg la retete sa zic asa “rapide” si de care sint sigura ca plac….
Asa si aici, am pus la cuptor o buc. de “Leberkäse” si pina acesta a fost gata , am preparat si garnitura de cartofi de mai jos.
Eu am facut ochiometric, dar retea am urmarit-o la TV. la acest bucatar:
INGREDIENTE(ca. 6 pers.):
- 1,2 kg cartofi de ptef, fainosi
- sare
- 500g ceapa
- 4ls ulei
-1lc zahar(optional)
- 3ls unt
- 5ls smintina lichida sau lapte
MOD PREPARARE:
Cartofii se spala se curata si se taie in buc.
Se fierb ca. 20-25min. in apa cu sare, dupa care se scurg si se lasa la scurs.
Ceapa se curata , se injumatateste si feliaza.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adaoga ceapa. Ceapa se caleste usor ca. 30 min timp in care se amesteca din cind in cind si se sareaza putin.Eventual cui ii place se poate adaoga 1lc zahar .
(Eu pun intotdeauna, la fiecare mincare unde ceapa se parajeste).
Untul se pune intr-o oala potrivita cant. de cart si se topeste.Se adaoga cartofii si se zdrobesc NU prea marunt - ci “badaran”, se adaoga smintina/laptele se amesteca bine si cine doreste jumatate din cant. de ceapa prajita.Totul se amesteca bine, eventual se mai condimenteaza cu ceva sare, iar restul de ceapa se presara dasupra si se serveste.
(eu am presarat cepa doar deasupra, deoarecce culoarea cartofilor amestecati cu ceapa NU mai este asa frumoasa si ai mei
“pici-dinozauri :-) nu vor sa manince).