Cartofi Umpluti
Sursa Cartofi umpluti
articol scris de spicyhobby blog SpicyHobby
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinete:
4 cartofi mari
150g branza proaspata
50g smantana
2 ciuperci
7 masline
100g bacon
o ceapa mica
4 oua
patrunjel
usturoi
sare
piper
cimbru
oregano
ulei
Preparare:
Cartofii se pun la fiert cu coaja.
Ceapa, ciupercile si maslinele se toaca marunt. Apoi, pentru compozitie, intr-un castron se amesteca banza, smantana, ceapa si ciupercile. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei. Cand uleiul este fierbinte de adauga 2 catei de usturoi pentru 1 minut. Se scoate usturoiul si se adauga bacon-ul taiat fasii mici pentru as se rumeni. Se condimenteaza cu o ramurica de cimbru.
Cand sunt aproape fierti, cartofii se scot. Fecaruia i se taie un capac, si se scobesc pentru a face loc umpluturii. Apoi se umplu cu compozitia de banza si smantana. Deasupra de presara bacon-ul rumenit. Se baga in cuptorul incins. Cand sunt aproape gata, cam 15 min, se scot si peste fiecare se adauga cate un ou. Se mai lasa la cuptor inca 3-5 min pentru a se coace oul.
Se servesc calzi alaturi de muraturi si un pahar de vin.