Cartofi Umpluti Cu Ton
Sursa Cartofi umpluti cu ton
articol scris de kata0587 blog bucatarie-usoara.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
6 cartofi mai mari
1 conserva ton (maruntit sau bucati)
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingura bulion
ulei
sare
piper
cascaval
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare.
Intre timp se face umplutura.
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei.
Adaugam bulionul, tonul cu tot cu ulei, amestecam bine si condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba 5 minute.
Dupa ce luam compozitia de pe foc adaugam o lingura cascaval ras si amestecam bine.
Curatam cartofii de coaja si ii taiem in 2 pe lungime.
Scobim cartofii cu o lingurita si miezul il amestecam cu compozitia de ton (nu e nevoie de tot miezul de la cartofi).
Intr-o tava punem cartofii scobiti si ii umplem cu amestecul preparat anterior.
Se rade cascaval deasupra si sa da la cuptor 20 minute, la foc mediu.
Se servesc calduti.