contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Umpluti Cu Ciuperci

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


                                            

INGREDIENTE:

  • 4 cartofi potriviti
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • o jumatate ardei gras
  • o rosie
  • un fir de ceapa verde
  • un ou
  • patrunjel
  • sare, piper
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri bulion

PREPARARE:

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite  ( sa ramana ca niste barcute).
Miezul il pastram.
Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri  ulei si 3 linguri cu apa.
Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.
Lasam pe foc pana se inmoaie toate.
Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,
miezul scos de la cartofii fierti,
 patrunjelul tocat fin
si potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.
Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.
Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.

Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.
Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.

                

Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli  sau alaturi de orice salata de legume de vara.

                

               

Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.




Articol recomandat de truedelights.wordpress.com