Cartofi Taranesti
Sursa Cartofi taranesti
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Carnivora cum sunt, mananc legume doar de nevoie pentru ca stiu ca sunt necesare organismului. Dar daca e o leguma pe care sa o mananc cu placere aceea e cartoful. Imi place gatit in toate modurile posibile. Nu m-as satura de el niciodata. Din pacate nu il pot manca atat de des pe cat imi doresc (fetele stiu de ce ), asa ca aseara am gatit doar pentru sotul meu cartofi taranesti.
Sunt foarte simplu de facut si trebuie doar cateva ingrediente:
aproximativ 1 kg de cartofi noi
2 cepe albe
300 g costita afumata
50 g unt
100 g cascaval
sare si piper
Am fiert cartofii in coaja. In timp ce acestia se raceau ca sa ii pot curata am taiat cepele pestisori si costita bastonase. Am calit ceapa in jumatate de cantitate de unt pana s-a inmuiat apoi am adaugat costita si am lasat-o pana s-a rumenit putin. Am uns cu untul ramas o tava termorezistenta.Am asezat rondele de cartofi alternand cu amestecul de ceapa si costita in tava. Am adaugat sare si piper dupa gust si am bagat tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Am adaugat feliute subtiri de cascaval si am mai lasat pana totul s-a rumenit frumos. Si gataaaa, cartofii sunt gata de servit.
Pofta buna!