Cartofi Taranesti
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aceasta este una din variantele de cartofi taranesti pe care le preparar, foarte rapida si foarte gustoasa. Sunt o garnitura perfecta langa friptura.
INGREDIENTE:
5-6 cartofi medii fierti in coaja
1 ceapa mare
50 g slanina afumata
1 lingura boia dulce
1 lingurita cimbru uscat
cateva fire de marar
sare
piper
3-4 linguri ulei de masline
PREPARARE:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ceapa o tocam cat mai marunt, apoi taiem cubulete mici slanina. Calim ceapa impreuna cu slanina.
Cand acestea sunt calite pana devin sticloase, adaugam cartofii si mararul tocat. Asezonam cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Amestecam bine, astfel incat sa se omogenizeze compozitia. Mai tinem pe foc inca 3-4 minute la foc mic, astfel incat cartofii sa preaia aroma de la ceapa si slanina.
Servim imediat, fierbinte, pe post de garnitura.
Pofta buna!