contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Taranesti Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi in meniu: Cartofi taranesti cu ciuperci. Sunt fan cartofi, fan carne, fan ciuperci. Mare fan al acestor trei ingrediente-alimente. Le combin pe toate, deseori, fara sa imi fac griji pentru dieta, calorii, estetica… ci pur si simplu, le combin si le ador. Si nu stau deloc pe ganduri atunci cand deschid frigiderul si gasesc aruncata pe vreun raft o bucata de sunca, kaiser, pastrama si o mana de ciuperci in raftul de jos. Stiu imediat ce fac cu ele. Asa ca foamea mea e salvata, in cele din urma. Indiferent cum ar fi si cat de greu mi-ar fi, pe-o insula pustie de m-as afla, eu nu imi pot concepe gastronomia pesonala (haha!) fara carne si cartofi.

Cartofi taranesti cu ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Cartofi taranesti cu ciuperci

  • cativa cartofi mari
  • o mana de ciuperci taiate felii
  • o ceapa
  • 100 gr kaiser, sunca, costita
  • sare
  • piper
  • un praf de boia de ardei dulce
  • ulei

Mod de preparare pentru reteta de Cartofi taranesti cu ciuperci

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii groase. Puneti-i la fiert in apa rece cu sare si lasati-i sa clocoteasca putintel. Nu trebuie sa ii fierbeti ca pentru un piure, sa ii faceti fleasca, ci doar sa intre putin varful unei furculite, sa nu opuna rezistenta. Atat! Rasturnati-i intr-o strecuratoare mare si lasati-i sa se racoreasca.

Taiati ceapa si caliti-o in cateva linguri de ulei. Adaugati  bucata de carnita taiata bastonase. Prajiti-le impreuna 2-3 minute. Puneti si feliile de ciuperci si lasati pe foc, amestecand pana ce se evapora apa lasata de ciupercute. Presarati un strop de boia de ardei dulce, piper proaspat macinat si sare, doar daca mai e nevoie.

Intr-o tava puneti cartofii racoriti peste care turnati compozitia de ciuperci si carnita. Amestecati usor pentru a nu sfarama cartofii si dati la cuptor pentru maxim 10 minute. Foc mare!

Serviti acesti cartofi taranesti cu ciuperci cat sunt calzi.

Pofta buna la cartofi taranesti cu ciuperci!

Cartofi taranesti cu ciuperci Cartofi taranesti cu ciuperci

Acest articol Cartofi taranesti cu ciuperci apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.