contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofi Taranesti Cu Ciuperci Si Afumatura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avanpremiera pentru zilele friguroase.E mai ieftin si mai rapid decat v-ati cumpara cauciucuri de iarna,asa cum am facut eu azi !
Simplu , bun si destul de rapid ! Daca folositi oala cu presiune,e chiar rapid.
INGREDIENTE:
-1 kg de cartofi
-500 g ciuperci
-2 cepe
-3 catei de usturoi
-4-5 buc de carnati afumati
-1 cana de supa
-sare,piper
-patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate
-cartofii se curata si se taie felii mari,apoi se fierb in apa cu sare,avand grija sa nu-i fierbeti prea tare,pentru a nu se zdrobi.Eu i-am fiert la oala cu presiune 5 minute.Daca ii fierbeti normal,cam 15 de minute dureaza.
-intretimp tocati ceapa si usturoiul,caliti in ulei,adaugati apoi carnatii feliati,lasati sa se prajeasca 3 minute,apoi adaugati ciupercile feliate si lasati pana se evapora apa continuta.Sarati,piperati.

-ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati cartofii apoi ciupercile,amestecand usor,ca sa nu zdrobiti cartofii si adaugati ceasca de supa fierbinte
-asezati vasul in cuptorul incins la foc maxim pentru aproximativ 20 de minute,pana cartofii se coloreaza usor.

- patrunjelul verde presarat deasupra i se potriveste de minune !