Cartofi Taranesti Cu Ciuperci Si Afumatura
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Simplu , bun si destul de rapid ! Daca folositi oala cu presiune,e chiar rapid.
INGREDIENTE:
-1 kg de cartofi
-500 g ciuperci
-2 cepe
-3 catei de usturoi
-4-5 buc de carnati afumati
-1 cana de supa
-sare,piper
-patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate
-cartofii se curata si se taie felii mari,apoi se fierb in apa cu sare,avand grija sa nu-i fierbeti prea tare,pentru a nu se zdrobi.Eu i-am fiert la oala cu presiune 5 minute.Daca ii fierbeti normal,cam 15 de minute dureaza.
-intretimp tocati ceapa si usturoiul,caliti in ulei,adaugati apoi carnatii feliati,lasati sa se prajeasca 3 minute,apoi adaugati ciupercile feliate si lasati pana se evapora apa continuta.Sarati,piperati.
-ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati cartofii apoi ciupercile,amestecand usor,ca sa nu zdrobiti cartofii si adaugati ceasca de supa fierbinte
-asezati vasul in cuptorul incins la foc maxim pentru aproximativ 20 de minute,pana cartofii se coloreaza usor.
- patrunjelul verde presarat deasupra i se potriveste de minune !