Cartofi Taranesti Cu Ceapa – De Post
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 kg cartofi
3 cepe mari
2 cepe verzi
3 linguri ulei masline
50 ml vin alb
sare
piper
boia de ardei dulce
cimbru
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Cartofii ii lasam in coaja si ii spalam bine, in mai multe jeturi de apa. Ii fierbem astfel incat sa fie doar pe jumatate facuti. Ii curatam de coaja si ii feliem. Ii lasam se raceasca. Taiem ceapa, o calim in putin ulei, timp de 2-3 minute.
Punem intr-un vas termorezistent feliile de cartofi alternand cu ceapa. Turnam vinul si uleiul peste acestia apoi condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Acoperim vasul cu o folie de staniol si coacem cartofii cu ceapa la 200°C timp de 20-25 minute. Dupa acest interval scoatem folia si ii lasam sa se rumeneasca.
Ii servim fierbinti, cu patrunjel verde proaspat tocat, insotiti de o salata.
Pofta buna!