Cartofi Scăzuți Step By Step
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Sunt sigur, cartofii scazuti nu reprezinta o inovatie in domeniul culinar pentru nici un roman. Totusi, pentru cei care au crescut mai mult pe langa beton si asfalt, si mai putin pe langa gradina cu zarzavaturi si bunici, risc sa destainui toate secretele acestei sosfisticate retete (da’ o sa vedeti la urma ca scrierea retetei aici a fost un banal pretext).
Pentru patru suflete este nevoie de:
1 morcov mediu taiat felii
1 ceapa mare taiata cuburi
400g carne purceulus (mai grasuta)
500g cartofi
4 catei de usturoi
200 pasta de rosii
1 legatura mica de patrunjel
cateva fire de marar, pentru decor
1 bucata mica de praz taiat felii
1 frunza de dafin
piper negru
sare
Se procedeaza rapid si simpu:
1. Intr-o tigaie aparte, se soteaza putin ceapa si morcovul, cu putina sare.
2. Carnea taiata cuburi se caleste intr-un ceaun, cu sare si piper negru macinat bine, cam 6 minute.
3. Cand carnea e gata, in ceaun se adauga legumele calite, 100 ml apa clocotita, cartofii, pasta de rosii si usturoiul feliat, cateva boabe de piper, frunza de dafin, sare.
4. Ceaunul sa lasa pe foc mediu, pana se gatesc cartofii. Aici trebuie sa mentionez ca Povestelnicul ii prefera mai tari, traditional ei se pregatesc mai sfaramiciosi: cu cat vor fierbe mai mult, cu atat mai “scazuti” (sfaramiciosi) vor fi, insa, nu exagerati. Cu 1 minut inainte de a stinge focul, se adauga patrunjelul tocat. Pentru aroma, puteti adauga un varf de lingurita de busuioc uscat sau cateva frunze proaspete.
P.S. Poza de mai jos a nimerit accidental aici, nu-i atrageti nici o atentie, este o fictiune vizuala, o iluzie optica.