Cartofi Sarladaise Cu Filet De Salau
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 kg cartofi,feliati subtire
- 2-3 lg untura de rata
- trufa sau hrib,feliat fin de tot*
- patrunjel,tocat
- usturoi feliat
- sare
- piper
*eu nu am avut nici trufa si nici hrib.Am folosit o alta ciuperca maro.
Am curatat si spalat cartofii,apoi i-am feliat(dupa care nu i-am mai spalat),
si i-am repartizat în tigaia cu untura încinsa.Am amestecat.
si i-am repartizat în tigaia cu untura încinsa.Am amestecat.
Dupa ce încep a se rumeni se scade focul si se acopera.
Am amestecat usturoiul cu patrunjel si am feliat pe mandolina ciuperca maronie.
Am amestecat usturoiul cu patrunjel si am feliat pe mandolina ciuperca maronie.
Le-am presarat peste cartofi.Am scuturat tigaia si am acoperit-o.
Pîna sînt gata nu se mai amesteca în cartofi,doar se scutura tigaia.
Se lasa la odihna acoperiti timp de 10-15 minute.În final am condimentat putin.
Pîna sînt gata nu se mai amesteca în cartofi,doar se scutura tigaia.
Se lasa la odihna acoperiti timp de 10-15 minute.În final am condimentat putin.
În acest timp am pregatit fileurile de salau.
Le-am presarat doar cu un amestec de sare de mare cu verdeturi
si le-am stropit cu zeama de lamîie.
Le-am presarat doar cu un amestec de sare de mare cu verdeturi
si le-am stropit cu zeama de lamîie.
Le-am prajit cîteva minute pe fiecare parte.Fiecare bucata necesita un alt timp de prajire.
Jumatatea dinspre coada e mai subtire,iar partea de la jumatate spre cap mai groasa.
(Bineînteles ca depinde si de marimea pestelui,si cum îl taiati.Filetul întreg era prea lung
asa ca l-am taiat în doua.Servit pe farfurii ovale însa,îl puteti lasa întreg.
Pe farfurii rotunde,nu da bine un filet asa lung )
Se prajeste pe partea cu piele,apoi pe cealalta.
Fileurile de salau sînt fine,si se prajesc si întorc cu grija.Nu se condimenteaza dubios,
nu rumenesc si nici nu se gatesc pe foc extrem de iute.
(asa spune Lea Linster,o chefa din Luxemburg,pe care eu o ador.E tauroaica de-a mea :P )
Ar fi pacat sa uscati un peste atît de fraged si bun.
Dupa parerea mea nici nu se condimenteaza excesiv.
Cu cît mai putin,cu atît mai bine veti simti delicateatea pestelui.
Jumatatea dinspre coada e mai subtire,iar partea de la jumatate spre cap mai groasa.
(Bineînteles ca depinde si de marimea pestelui,si cum îl taiati.Filetul întreg era prea lung
asa ca l-am taiat în doua.Servit pe farfurii ovale însa,îl puteti lasa întreg.
Pe farfurii rotunde,nu da bine un filet asa lung )
Se prajeste pe partea cu piele,apoi pe cealalta.
Fileurile de salau sînt fine,si se prajesc si întorc cu grija.Nu se condimenteaza dubios,
nu rumenesc si nici nu se gatesc pe foc extrem de iute.
(asa spune Lea Linster,o chefa din Luxemburg,pe care eu o ador.E tauroaica de-a mea :P )
Ar fi pacat sa uscati un peste atît de fraged si bun.
Dupa parerea mea nici nu se condimenteaza excesiv.
Cu cît mai putin,cu atît mai bine veti simti delicateatea pestelui.
Pofta buna!